Co je ADHD a lze pomoci přírodní cestou?

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) je neurovývojová porucha, která se nejčastěji projevuje v dětství, ale může přetrvávat i v dospělosti. Lidé s ADHD mají problémy s udržením pozornosti, impulzivitou a často i hyperaktivitou. Příznaky se mohou projevovat různě intenzivně, od mírných obtíží se soustředěním až po výrazné problémy, které mohou ovlivňovat běžné fungování v každodenním životě.

Příznaky ADHD:

  • Nedostatek pozornosti: Lidé s ADHD mají často problém s udržením pozornosti, snadno se rozptýlí a často dělají chyby z nepozornosti. Je pro ně těžké se soustředit na detaily, plnit úkoly nebo organizovat čas.

  • Hyperaktivita: Často pociťují neklid, což může vést k neustálému pohybu nebo mluvení. U dětí se hyperaktivita projevuje např. tím, že nejsou schopné klidně sedět, dospělí často zažívají vnitřní pocit neklidu.

  • Impulzivita: Lidé s ADHD často jednají bez přemýšlení, mají problém čekat nebo přerušují ostatní při rozhovoru.

 

Možnosti léčby ADHD

Léčba ADHD zahrnuje kombinaci behaviorální terapie, podpory rodiny a medikamentů, jako jsou stimulancia. Pro některé lidi jsou však léky nežádoucí nebo nevhodné, a proto hledají alternativní možnosti podpory v přírodních doplňcích stravy.

Jeden z našich produktů, BUĎ V KLIDU®, ke zklidnění mysli a podporu duševní rovnováhy. Produkt obsahuje unikátní kombinaci přírodních složek s konopným olejem, které mohou pomoci lidem s ADHD zvládnout stres a zlepšit koncentraci. Tyto přírodní látky mohou společně přispět k uvolnění stresu, zklidnění mysli a podpoře koncentrace. Ačkoliv "Buď v klidu" není přímou léčbou ADHD, může fungovat jako podpůrný prostředek pro zmírnění symptomů spojených s úzkostí a neklidem, což často bývají vedlejší projevy ADHD.

ADHD je složitá porucha, která vyžaduje individuální přístup k léčbě. Doplněk stravy "Buď v klidu" od EPIDERMA může být zajímavou volbou pro ty, kteří hledají přírodní způsoby, jak podpořit svou duševní rovnováhu a zlepšit koncentraci. Samozřejmě je vždy důležité konzultovat užívání doplňků stravy s lékařem, zejména pokud se jedná o závažnější formy ADHD, které vyžadují medikamentózní léčbu.